::ahli jawatankuasa::

Sunday, January 2, 2011

::jom naik BAS SEKOLAH::

wuhuuuuu..esok sekolah dah mula buka untuk sesi 2011..adik-adik dah ready ka nak pi sekolah nih????...kalau dulu-dulu hari pertama nak start sekolah ja mesti exited gila sampai tak tidoq malam sebab dah lama xjumpa kawan-kawan mesti banyak benda nak story kan, pastu exited nak tau sapa yang bakal jadi guru kelas kalau cikgu laki ensem ka tak, kalau cikgu perempuan garang ka tak..hari pertama masuk kelas mesti ada perhimpunan jenoh la dok berdiri sampai muka jadi kaler ungu..pastu mula la sesi pembahagian kelas dan adengan syahdu berpisah dengan geng yang tak dapat dok kelas sekali..dan seterusnya dapat jadual kelas..tempat duduk dalam kelas pon dah berubah kalau zaman aku dulu semua pakat dok berebut nak amek tempat duduk bawah kipas tak pon tepi tingkap..pastu bila cikgu kelas baru dah masuk mula pulak sesi melantik ahlijawatankuasa kelas macam ketua kelas n penolong,,bendahari ajk keceriaan dan kadang-kadang tu ada jugak ajk kebajikan hahahaha..okeyy bebalik pada tajuk entry kali ni adalah mangenai bas sekolah..kenapa bas bukan limosin???..sebab aku dulu-dulu memang penumpang tetap bas sekolah..encik ABAH tidak berkesempatan hantar anak-anaknya ke sekolah sebab kekangan kerja membanteras janayah..dari darjah 1 sampai la sekolah menengah then lepas tu tak naik bas dah sebab masuk asrama..ohh yeahhh!! sempena edisi khas back to school nih jom kita tengok bas sekolah yang pelik-pelik yang memang tak ada di Malaysia.. 


bas sekolah comel di Jepun..(telinga kat atas bas tu macam bas sekolah shin chan)



India school bus tricycle..bebudak tu still hepy walaupon bersesak dalam "BUS" mereka..janji semangat nak pi sekolah kan..



double scho0l bus @ upside down bus



convertible school bus..sambil naik bas boleh lambai-lambai tangan dengan penuh bergaya



shortcut high school bus..bas sekolah ni pernah masuk dalam Discovery Channel


*images come from GOOGLE*

17 comments:

  1. smart btl bas skolah dia kn

    ReplyDelete
  2. hihihi..nak pi skolah pon semangat ckit

    ReplyDelete
  3. hihihi..nak pi skolah pon semangat ckit

    ReplyDelete
  4. best la bas sekola dorunk.haha.g skola nek bus comel. terase comel jugak. tempias tempias. haha

    ReplyDelete
  5. hahaha tp xtau la harga tambang bas camana ntah2 gila kentang punya mahal huhu

    ReplyDelete
  6. maksudnya dulu tuan blog ni pernah jadi Geng Bas Sekolah lah kan. hihi..

    'bus' yang kedua tu style!!

    ReplyDelete
  7. heheheh saya mmg penuggu tetap bus skolah dlu.."bus" ke2 tu mcm 1 cabaran utk bebudak tu nk menuntut ilmu..huhu

    ReplyDelete
  8. hahaha...lama tak naik bas sekolah..

    ReplyDelete
  9. HAHA TERINGAT DULU NAIK BUS DOUBLE DECKER JE P SKOLAH..SELALU PENUH BERDIRI..HEHE..

    BUSUK GILER DALAM BUS..HAHA KENANGAN2X

    ReplyDelete
  10. mmg kenangan xbleh lupa nek bus skolah dulu2 kn..hmmmm

    ReplyDelete